PORTBRICKOR

För att komma in i portarna och garagen på Stationsgatan 21 & 23 använder vi portbrickor. De kan vara svarta eller vita. Dessa tillhör lägenheten vilket innebär att om du nyligen har köpt eller ska sälja, följer portbrickorna med övriga fastighetsnycklar till den nya bostadsrättsinnehavaren.

 

Portbrickorna är programmerade att fungera en viss tid. Om du tappar bort din portbricka eller den skulle sluta fungera ska du kontakta styrelsen via mail eller telefon. Förbrukade brickor eller beställning av flera kostar 100 kr/st.  Det vi behöver för att uppdatera portbrickan är ditt namn, lägenhetsnr, adress samt numret på brickan.

 

 

 

IMG_20160421_140201.jpg

 

 

PORTTELEFONEN

 

Till Stationsgatan 21 & 23 finns det en porttelefon installerad vid varje ingång. Med hjälp av den kan du släppa in dina gäster genom att öppna porten via din telefon, antingen fast telefon eller mobiltelefon. För att funktionen ska fungera behöver du anmäla det till styrelsen, helst via mail så vi får ditt telefonnummer i skrift. 

 

Såhär fungerar porttelefonen;

 

UTANFÖR PORTEN

När din gäst vill komma in genom porten använder gästen portapparaten utanför porten. Gästen trycker då på "B" följt av det kortnummer som står bredvid ditt namn på porttavlan. Då ringer din telefon som när du får ett samtal. När du svarar hörs en kort melodislinga som talar om att samtalet kommer från porttelefonen. Då är det möjligt att tala med gästen i 45 sekunder. 

om det är upptaget

Om du pratar i din telefon samtidigt som gästen försöker ringa dig via portapparaten hör gästen en upptagetton. Anropet kopplas därefter bort efter 5 sekunder.

FÖR Att öppna porten VIA TELEFONEN

Under samtalet med besökaren trycker du på 5:ans knapp på din telefon och avslutar samtalet.  Porten öppnas då direkt.

OM DU INTE VILL öppna porten 

Under samtalet med besökaren trycker du på 0:ans knapp på din telefon och avslutar samtalet. Porten förblir då låst.

 

 
stäng